13 mayıs 2007 cumhuriyet mitingi

    toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu çercevesinde yapılmış bulunan, yasal bir toplantıdır.
    katılanlarca gayet çağdaş bir biçimde icra edilmiştir.
    insanların tepkilerini bu yolla duyurmaları son derece keyifli bir durumdur.
    demokratik olgunluğumuzun seviyesini göstermek bakımından çok nitelikli bir toplantıdır.
    (14.05.2007 11:45)

biz nerede durmalıyız

    siyasi ve toplumsal olaylarla, uluslararası ilişkileri anlamak ve açıklamalar getirmek her zaman ve her dönem çok ilgi çekici bir uğraş olmuştur insanoğlu için.
    çünkü insan, kendi yaşadığı zaman diliminde düşünür ve ciddi bir zaman girdabında yanılsamalar içinde çıkarımlarda bulunur.
    kavramlar aynı vamp ve güzel kadınlar gibi tahrik edicidir.parıltılıdır.
    hele hele paradigmalar üretmek ve analiz merakı egonun en keyifli anlarıdır.
    işte bu yüzden zaman zaman üretilen cazibeli parametrelerle analiz yapmak bir nevi masturbasyon haline dönüşür.
    mesela, bir kaçık bir profesörün inanılmaz tahrik edici parametresine inanırsanız yetmiş milyon üzeri olduğu söylenen bu ülkedeki her siyasi ve toplumsal olayın aslında bir dinin çok rijit ve marjinal bir avuç temsilcisinin oyunu olduğuna inanabilirsiniz.ve enteresan olan da bu çılgın adamın dediklerini amentü ahlakı ile benimseyen yığınların mutlu olduğunu bile söylemek mümkündür.halbuki bu kaçık adamın söylediklerini bir başka cepheden 50 yıldır söyleyen bir başka marjinal kalpaklı kaçığın bu denli popüler olamadığını da anlarsınız. o halde cezbeyi doğru yerde ortaya çıkaracaksınız ki manası olsun.
    biraz ileri gidelim: amerikada bir masa düşünün ki var zaten. türkiye masası. orada da bir kaç amerikalı adam ve ellerinde harita, türkiye'ye bakıyorlar.bu adamlar bir takım politikalar üretip biz zavallı insanları bir beladan bir belaya sürükleyip duruyorlar.
    ne kadar da aciciz.

    bir toplumu mal bulmuş mağribi gibi bulduğunuz iki üç parametre ile açıklamak ne kadar kolay di mi?
    askerler amerikancı, siviller avrupacı, gazeteciler satılık, medya onun bunu çocuğu, iktidar satıyor, muhalefet din düşmanı, bizim bakkal da eksik tartıyor.

    artık işimiz çok kolay
    sallayın gitsin.

    bu tanımın başlığı " biz nerede durmalıyız " sorusunu soruyor.
    cevabını bilmem ama ben bir yerde durmayacağım
    çünkü inanıyorum ki; dünyayı bencillik kurtaracak.
    ben hiç bir yerde değil kendimde duracağım,
    ufka bakacağım
    size müsaade
    siz önden buyrun
    (10.05.2007 16:27)

necip fazıl kısakürek

    ölümünden bir kaç hafta öncesinde veli efendi hipodromunda at yarışı oynayacak kertede kumar gibi insani zaaflari olan ruhi yapısını gelgitlerinin şiirini şekillendirdiği asabı bozuk ama dik bir adamdır.
    edebi olarak şairliğinin önüne biraz kolaj liderliği ve hırsı geçmiştir.
    zaafları ile insan olmanın zevk ü sefasını sürmüştür.
    (10.05.2007 15:47)

ali şeriati

    romantik bir müslümandır, tüm romantiklerin başına gelen onun da sıklıkla başına gelmiştir.
    (07.05.2007 16:05)

berci kristin

    yaşlı bir berci hayatta çekilmez... bu saatten sonra da sık sık görüşmem... yaşlılar huysuz olur, berci yaşlı olmuşsa huysuzun padişahı olur. veziri de zapataist olur. beni bulaştırmayın gayri bu haminneye
    (01.05.2007 20:50)

türk silahsız kuvvetleri

balık hafızalı toplumlar

    balık hafızalı toplumun fertleri o kadar demokrattır ki, demirel ve ecevit gibi politikacılar siyasi yasaklı olsunlar diye %50 evet %50 hayır oyu vererek daha 20 sene önce çok acaip bir demokrasi yasaklaması oylamasına oy vermişlerdi.

    ama bu da unutulmuştur
    (30.04.2007 13:25)

türkan saylan

    skolastik düşüncenin iflah olmaz marazi bir temsilcisi
    (30.04.2007 13:20)

balık hafızalı toplumlar

    balıkların günahı mı alınıyor bilemiyorum ama balıkların hafızalarının neredeyse hiç olmadığı yolunda bir ön kabulden yola çıkarak geliştirilmiş ve bazı toplumların ortak hafızalarının da neredeyse balıkların hafızası gibi nisyan ile malul olduğu yolundaki değerlendirmenin adıdır.

    türkiye toplumunun hafızasının da maalesef balık hafıza gibi bir hastalığa tutulduğunu söylemek mümkündür.

    bugün abdullah gül, recep tayyip erdoğan, anayasa mahkemesi, türk silahlı kuvvetleri ekseninde yapılan tartışmaların çok benzerlerinin hatta aynılarının defalarca geçmişte var olduğunu ve istikbalde de varolacağını söylemek kolaylıkla mümkündür.

    internet ortamının sanallığından ve gizeminden yararlanarak demokrasi düşmanı ilan edilerek karşı taarruza geçilen türk silahlı kuvvetlerinin 1982 yılında siparişle yazdırdığı ve kişisel hak ve özgürlükleri son derece kısıtlayan, bilim yuvaları olan üniversiteleri kişiliksizleştiren, siyasi partiler düzenlemeleri ile lider sultasını yaratan, son derece çağ dışı bir anayasayı %92 evet oranı ile kabul eden insanlar da şimdi internet cengaveri kesilen sözde pehlivaların anneleri ve babaları idi.

    şimdi türk silahlı kuvvetlerine bir düşman ordusuna seslenir gibi ithamlarla konuşan internet mecrasının ninjalarının anne ve babaları, uğruna ölüme göze aldıkları liderleri ( demirel, ecevit, türkeş, erbekan) hapishanelere götürülür ve muhtelif eza ve cefalara uğrarlarken, mahallelerine nöbet için bırakılmış 18 yaşındaki ast subay üst çavuşa; ordu komutanı muamelesi yapmakta idiler.

    bu balık hafızalı toplumun erken gelişmiş delikanlıları şimdi bir ip adresinin arkasından naralar atarken, anneleri ve babaları 17 yaşındaki bir çocuğun yaşını 1 ayda büyütüp asan darbecilerle birlikte bu idamlara alkış tutmuşlardı.

    bu balık hafızalı toplumun ip adresi canavarlarının ana ve babaları, netekim kelimesini 1700 kere kullanarak söylev veren bir generale meydanlarda alkış tutuyorlardı.

    bu yazının sonuna kadar bile olan biteni aklında tutacağından emin olamadığım bu balık hafızası toplumun fertleri olan bizler yarın sabah kapımızı çalacak bir astsubaya daha şimdiden general muamelesi yapmaya da hazırız aslında.

    o yüzden cart cart sallamaktansa, adam olmayı ve bir an önce sakallı celal'in de dediği gibi "ciddiyet ilan etmeye" hazırlanmalıyız.

    *
    (30.04.2007 13:14)

koray aydın

    mhp'li eski bayındırlık ve İskan bakanı.
    (30.04.2007 11:58)

146 yıl

    vatanperver koray aydın bey'e yargıtay başsavcısı tarafından istenen hapis cezası toplamıdır

    yargıtay cumhuriyet başsavcısı nuri ok, eski bayındırlık ve İskan bakanı koray aydın'ın yüce divan'da yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü bildirdi.

    yargıtay cumhuriyet başsavcısı nuri ok, koray aydın'ın, ''ihaleye fesat
    karıştırma'' ve ''haksız mal edinme'' suçlarından 146 yıl hapis cezasını
    çarptırılmasını istedi.

    (bkz: koray aydın)
    (30.04.2007 11:54)

29 nisan 2007 cumhuriyet mitingi

    hhtp://www.bbc.com adresinde spottan ana başlık olarak verilen mitingdir.
    (29.04.2007 15:27)

geçen haftanın en beğenilen tanımları

    "geçen haftanın yönetim tarafından en beğenilen vampirleri" şeklinde yeniden bir kategori olarak düzenlenmesi gereken bir kategoridir.

    yönetim tarafından sık sık yinelenen tembih, ikaz ve muhtıralara büyük bir edeple uyan ve uslu duran vampirlerin ödüllendirilmesi gerekir.

    benim gibi aklı, birikimi, kültürü kaliteli tanım yapmaya yetmeyen isanlar için uslu durmamız nedeniyle ödüllendirmemiz gereken bir kategori açılmalıdır
    (29.04.2007 13:53)

29 nisan 2007 cumhuriyet mitingi

    bir takım ortak hassasiyet ve endişeye sahip insanların seslerini duyurma amacı ile bir araya geldikleri ve demokratik haklarını kullandıkları mitingdir.

    mitinge katılan insanları alay ederek tarif etmeye çalışmak en hafif tabirle terbiyesizliktir.
    (29.04.2007 13:24)

bülent arınç

    ülkenin şu an içinde bulunduğu gerilimin mimarlarından biri olan ve hırsının aklının önüne geçtiğini düşündüğüm avukat meclis başkanı
    (29.04.2007 13:07)

sayfa: 1-2-3-4...-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.